FI Domain

Varaa fi-domain helposti ja nopeasti Zonerilta!
Hyödynnä tarjous! Hinta alkaen 12 € / vuosi + alv.

Tarjous ensimmäisen laskutuskauden osalta. Normaalihinta 24 € / vuosi + alv.

1,00 € / kuukausi

kotimainen .fi Verkkotunnus antaa luotettavan kuvan

FI-Domain on suomalainen verkkotunnus, jonka saat kauttamme nopeasti käyttöön.

Fi-domain on Suomen internet-maatunnus, joka on ollut käytössä aina vuodesta 1986 lähtien. Domain FI on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin (entinen Ficora) hallinnoima.

.fi-verkkotunnus on luonteva valinta suomalaisille toimijoille, kuten yrityksille ja yhteisöille. Fi-domain toimii hyvin myös sellaisille yrityksille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa Suomeen tai vaikkapa avata oman sivuston suomalaisille käyttäjille.

Olemme koonneet tälle sivulle tärkeää tietoa fi-verkkotunnukseen ja sen rekisteröintiin liittyen. Autamme myös mielellämme kaikissa muihin verkkotunnuksiin liittyvissä asioissa, yleisimpiin kysymyksiin löydät vastauksen domain sivulta.

MILLAINEN FI VERKKOTUNNUS VOI OLLA?

Vaikka verkkotunnus voi sisältää kansallisia merkkejä, on suositeltavaan rekisteröidä ensisijainen verkkotunnus ilman minkäänlaisia erikoismerkkejä, sillä kaikki selaimet, ohjelmistot ja laitteet eivät mahdollista niiden käyttämistä. Katso, kuinka valita hyvä verkkotunnus.

VIRALLINEN .FI-VERKKOTUNNUSVÄLITTÄJÄ

Toimimme Traficomin valtuuttamana virallisena fi-verkkotunnusvälittäjänä ja hoidamme puolestasi kaiken tarpeellisen verkkotunnuksen rekisteröintiin liittyen.
Hoidamme asiakkaamme puolesta:

Miten fi-verkkotunnus rekisteröidään?

.fi-domain rekisteröidään aina Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin valtuuttaman verkkotunnusvälittäjän, kuten Zonerin, kautta.

Miten varmistaa fi-verkkotunnuksen lainmukaisuuden?

Rekisteröitävä fi-domain ei saa loukata suojattua nimeä tai tavaramerkkiä. Verkkotunnuksen hakijan tulee tarkistaa tämä ennen verkkotunnuksen tilausta. Suojattuja nimiä ja tavaramerkkejä ovat esimerkiksi seuraavat:

Voit tarkistaa suojatut nimet Traficomin ohjeiden mukaisesti täältä.

Kuka voi rekisteröidä .fi-verkkotunnuksen?

Verkkotunnus .fi on mahdollista kenen tahansa rekisteröidä. Sen rekisteröinnille ei ole rajoituksia kansallisuuteen tai asuinpaikkaan katsoen. Verkkotunnus ei kuitenkaan saa loukata Suomessa suojattuja nimiä tai EU:n alueella voimassa olevia tavaramerkkejä, eli hakijan tulee varmistaa domainin lainmukaisuus.

Miten Fi-domain uusitaan?

Fi-verkkotunnus on voimassa kerralla 1, 3 tai 5 vuotta riippuen valitusta rekisteröintijakson pituudesta. Uusimme verkkotunnuksen automaattisesti puolestasi.

Miten voin siirtää fi-verkkotunnukseni Zonerille?

Siirtääksesi jo olemassa olevan fi-verkkotunnuksen Zoneri ylläpitoon, tarvitset välittäjänvaihtoavaimen nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi. Hoidamme siirron puolestasi, kun olet tilannut palvelun ja toimittanut välittäjänvaihtoavaimen meille.

Rekisteröi oma Fi-domain helposti

  1. Tarkista, onko haluamasi fi-verkkotunnus vapaana.
  2. Täytä tarvittavat tiedot ja varaa vapaa fi-domain.
  3. Hoidamme rekisteröinnin ja domainin ylläpidon puolestasi.
Huomioithan, että emme voi taata verkkotunnuksen saatavuutta kaikissa tilanteissa.