Domain

Varaa oma domain nyt helposti Zonerilta!
Domain rekisteröinti nyt alkaen 12 €/vuosi + alv.

Osta domain Zonerilta – rekisteröinti on nopeaa ja edullista! Domainhaku näyttää saatavilla olevat domainit ja sen kautta oma domain varaaminen onnistuu helposti samalla kertaa. Ylläpidämme tällä hetkellä yli 35 000 verkkotunnusta ja määrä kasvaa jatkuvasti, tilaa omasi!

Usein kysyttyä domaineista

OVATKO DOMAINIT HEPREAA? EI HÄTÄÄ – ME AUTAMME! OHESSA YLEISIMPIÄ KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA.

Mikä on domain?

Verkkotunnus eli domain suomeksi on yksilöllinen nimi, jolla sivustosi tai vaikkapa verkkokauppasi löydetään netistä.

Esimerkiksi kotisivujen verkko osoite voi olla www.yritys.fi ja voit käyttää myös sähköpostia omalla osoitteella @yritys.fi-muotoisesti.

Paljonko domain maksaa?

Domainin hinta voi vaihdella rekisteröitävän domainpäätteen mukaan. Domain hinta on tarjouksessa 12€/vuosi + alv. (norm. 24€/vuosi+alv.)

Osta domain jopa viideksi vuodeksi! Mitä pidemmän tilausjakson valitset domainrekisteröinnille, sitä enemmän säästät ensimmäisen tilausjakson yhteydessä.

verkkotunnus

Mitä domain päätteitä on olemassa?

Erilaisia domainpäätteitä on olemassa useita satoja ja suurimman osan niistä saa rekisteröityä Zonerin kautta.

Meiltä saa esimerkiksi seuraavat domainpäätteet: .fi, .com, .net, .org, .eu, .info, .se, .nu, .me, .name, .nl, .de, .tel, .at, .mobi, .asia, .ch, .us, .club, .pro, .vip, .company, .business, .biz, .space, .art, .cloud, .blue, .pink, ja .red.

Miten domainrekisteröinti toimii?

Zoner rekisteröi puolestasi .fi-domainit Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta (ent. Ficora). Muut domainpäätteet rekisteröidään käyttämällä kansainvälisiä registrantteja.

Kun domain on rekisteröity, sille määritetään Zonerin nimipalvelimet ja sitä voidaan hallinnoida palveluidemme kautta.

Domain eli verkkotunnus on lähes välttämätön esimerkiksi yrityksille ja erilaisille yhteisöille, sillä sitä tarvitaan kotisivuja ja sähköpostia varten. Domain varaus kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta saat juuri sellaisen verkkotunnuksen kuin haluat. Palveluumme sisältyy automaattisesti domainparkki, jossa voit säilyttää domainiasi siihen asti, kunnes tarvitset sitä.

Domainin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se on yleensä yksi ensimmäisistä asioista, jonka kävijä huomaa. Hyvä verkkotunnus on helppo muistaa, se edistää yrityksen brändiä ja auttaa hakukonenäkyvyydessä.

Domainhaku auttaa tarkistamaan, onko haluamasi verkkotunnus vapaana. Varaa domain helposti suoraan Domainhaun kautta. Jos haluat rekisteröidä erikoisemman verkkotunnuspäätteen, se onnistuu helposti olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Verkkotunnuksen omistajan yhteystiedot lisätään aina whois-rekisteriin. Lähtökohtaisesti whois-tiedot ovat julkisesti saatavilla, joiden verkkotunnuspäätteiden kohdalla on kuitenkin mahdollista salata tiedot lisäpalveluna. Maakohtaisten verkkotunnusten kohdalla tätä mahdollisuutta ei ole.

Omistat domainin niin kauan kuin haluat. Uusimme verkkotunnuksen aina automaattisesti joko 1, 2 tai 5 vuoden välein riippuen valitun rekisteröintijakson pituudesta. Jos et halua enää omistaa verkkotunnusta, tulee sinun irtisanoa se meille kirjallisesti.

Domainparkki on säilytystila rekisteröidyille verkkotunnuksille, joita ei ole vielä otettu aktiiviseen käyttöön. On suositeltavaa tehdä verkkotunnuksen rekisteröinti mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tulevaa käyttöä varten, etteivät kilpailijat ehdi viemään niitä ensin.

Domainparkki sisältää toimivat nimipalvelintiedot sekä DNS-hallinnan domainille, joita verkkotunnuksen ohjaaminen haluttuihin palveluihin edellyttää. Mikäli et tilaa meiltä erillistä kotisivutilaa, sijoitamme oletuksena uuden domainin aina domainparkkiin ilman eri kulua!

Verkkotunnuksia hallitaan yleensä niin kutsutun DNS-järjestelmän avulla. Jos olet Zonerin asiakas, voit muokata itse DNS-tietoja helposti Oma Zonerin kautta. Autamme myös mielellämme, mikäli DNS-ohjaukset tuntuvat vaikeilta!

Pelkkä domain ei sisällä sähköpostia tai kotisivuja, mutta ne voidaan lisätä tilaukseesi helposti. Verkkotunnuspalvelumme sisältää automaattisesti Domainparkin, joka on säilytystila jo rekisteröidylle domainille.

Mikäli domainhaku näyttää haluamasi verkkotunnuksen olevan jo varattu, ei sitä enää voida rekisteröidä käyttöösi. Voit kokeilla toista termiä tai valita jonkin toisen domainpäätteen.

Mikäli omistat kyseisen domainin jo toisen palvelun kautta, voi sen kuitenkin siirtää palveluihimme helposti.

Verkkotunnuksen siirtäminen on yleensä melko helppoa. FI-verkkotunnus siirretään aina välittäjävaihtoavaimen avulla. Välittäjänvaihtoavaimen saa nykyiseltä palveluntarjoajalta.

Muiden yleisten domainpäätteiden kohdalla siirto onnistuu yleensä siirtoavaimen (engl. EPP-key tai authorization key) avulla. Jos olet epävarma, miten voit siirtää verkkotunnuksesi, kannattaa kääntyä nykyisen palveluntarjoajan puoleen.

Tarvitsetko myös kotisivutilaa?

Mikäli olet pian perustamassa kotisivuja, saatat tarvita myös kotisivutilaa sekä sähköpostipalvelut. Tutustu silloin webhotelleihimme, joiden vuosihinta sisältää myös domainrekisteröinnin hinnan vuosittain.

Startti

3,45 €/kk

norm. 6,90 €/kk

Alv 0%

Edullinen webhotelli
sivuston aloitukseen.

Sopiva

5,45 €/kk

norm. 10,90 €/kk

Alv 0%

Kotisivutila kasvavalle
nettisivustolle.

Yritys

9,45 €/kk

norm. 18,90 €/kk

Alv 0%

Webhotelli yrityksen
vaatimiin tarpeisiin

Rekisteröi oma verkkotunnus

Tai tilaa pelkkä domainrekisteröinti alla olevasta linkistä.

Huomioithan, että emme voi taata verkkotunnuksen saatavuutta kaikissa tilanteissa. Domainhaku pyrkii näyttämään sen hetkisen tilanteen saatavuudesta, mutta tuloksissa voi olla rekistereistä johtuvia virheitä. Osa verkkotunnuksista voi olla myös ns. premium domaineja, jotka näkyvät vapaina, mutta joita korkeamman hinnan vuoksi ei voida toimittaa asiakkaille sivuilla näkyvään hintaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Löydät alta verkkotunnuksiin liittyviä kirjoituksia, joissa käsittelemme
mm. hyvän domainin hankintaa ja DNS-ohjausten tekemistä.
Verkkotunnukset
Kaisa Huttunen

Mikä on verkkotunnus?

Verkkotunnus (englanniksi domain) on sivuston osoite, esimerkiksi www.zoner.fi. Tässä kirjoituksessa käydään läpi, mikä on domain, mitä ovat ylätason verkkotunnukset ja mikä on alidomain.

Lue lisää »
Verkkotunnukset
Juuso Kataja

Kuinka valita hyvä verkkotunnus

Verkkotunnuksen eli domain-osoitteen valinta voi joskus olla yllättävän haastavaa. Keräsimme tähän kirjoitukseen listan asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon verkkotunnusta valittaessa.

Lue lisää »